Algemene voorwaarden

Artikel 1: Toepassing

Alle relaties met onze klanten en medecontractanten (met inbegrip van aanbiedingen en bestellingen) worden beheerst door onze algemene voorwaarden, die alle algemene of bijzondere voorwaarden van onze medecontractanten annuleren of vervangen. Indien wij met de medecontractant bijzondere contractclausules overeenkomen die van onze algemene voorwaarden afwijken, blijven de andere clausules onverminderd van toepassing.

Door het plaatsen van een bestelling of aanvaarding van de prijsofferte, onderschrijven onze klanten onze algemene voorwaarden, waarvan zij verklaren kennis te hebben genomen. Door het aanvaarden, hetzij schriftelijk, hetzij per mail of hetzij door uitvoering aanvaarden de klanten onze algemene voorwaarden.

Wij behouden ons het recht voor om onze voorwaarden op ieder moment aan te passen. Onze gewijzigde algemene voorwaarden treden onmiddellijk in werking vanaf de kennisgeving.
Publicatie op onze website geldt als kennisgeving. Pieter Degens Elektriciteitswerken stelt zich niet aansprakelijk voor problemen bij eventuele onbereikbaarheid van een website en e-mail faciliteiten en daaruit voortvloeiende belemmeringen bij de uitvoering van de adviezen. De klant of medecontractant kan steeds via een andere weg contact opnemen met Pieter Degens Elektriciteitswerken om de algemene voorwaarden te verkrijgen.

Artikel 2: Prijzen

De door Pieter Degens Elektriciteitswerken gehanteerde prijzen worden altijd in EURO opgegeven en zijn exclusief BTW en andere taksen en heffingen. Op de prijsofferte wordt de BTW afzonderlijk aangegeven, tenzij anders vermeld. Pieter Degens Elektriciteitswerken is gerechtigd om vergissingen of fouten in de opgegeven prijzen te corrigeren.

De offerte bevat een omschrijving van het uit te voeren werk en/of de te leveren goederen en hun prijs. Dit zo volledig en nauwkeurig als mogelijk op grond van de verstrekte informatie.

De offerte is beperkt tot het geen daarin uitdrukkelijk is opgenomen. Alle werken en leveringen die niet in de offerte zijn opgenomen en uitgevoerd werden, zullen als meerwerk met de klant besproken worden en daarna aan de klant gefactureerd worden.

De betaling van de door Pieter Degens Elektriciteitswerken geleverde diensten en/of materialen dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

Artikel 3: Geldigheid

De offerte en de kostprijsberekening blijven gedurende 1 maand vanaf de vermelde datum onverkort geldig. Na afloop van die maand kunnen dezelfde voorwaarden niet langer gegarandeerd worden.

De klant erkent uitdrukkelijk dat een bestelbon of offerte dat door hem via het internet, e-mail of per fax werd verstuurd, dezelfde waarde heeft als het origineel.

De mogelijke nietigheid van één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden brengt in geen geval de geldigheid van de overeenkomst of de andere bepalingen van deze algemene voorwaarden in het gedrang.

Artikel 4: Voorschotten en eindsaldo

Een voorschot kan worden gevraagd bij aanvaarding van de offerte. Meestal zal het voorschot een deel of zelfs het volledige budget aan te kopen materialen bevatten. Het voorschot dient voldaan te worden binnen 8 kalenderdagen na aanvaarding van de overeenkomst, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

Indien de omstandigheden dit volgens Pieter Degens Elektriciteitswerken rechtvaardigen of naargelang de werken vorderen kan het voorschotbedrag worden verhoogt of kunnen er voorschotten worden gevorderd. Voorschotten zijn steeds meteen opeisbaar en dienen alleszins voor aanvang van de werken of voor aanvang van de uitvoeringsfase te worden betaald. Bij gebreke aan tijdige betaling van het voorschot behoudt Pieter Degens Elektriciteitswerken zich het recht voor om de werken niet aan te vangen, dan wel te staken, zolang het openstaande bedrag niet of niet volledig werd voldaan. Indien de uit te voeren werken vertraging oplopen wegens het niet tijdig betalen van een voorschot aan Pieter Degens Elektriciteitswerken, kan de einddatum van de werken niet altijd meer gegarandeerd worden.

Alle facturen zijn via een overschrijving of contant betaalbaar binnen de vervaldatum zoals aangegeven staat op de factuur. Behoudens bewijs van het tegendeel, wordt de factuur vermoed ontvangen te zijn binnen de 3 dagen na factuurdatum. Ieder factuur en de geleverde werken daarin vervat worden geacht aanvaard te zijn behoudens omstandig protest dat slechts geldig wordt geacht per aangetekend schrijven binnen de 8 kalenderdagen na factuurdatum. Deelbetalingen worden niet aanzien als geldig protest. Ook in geval van geldig protest van de klant, is deze nooit gerechtigd om meer dan 10% van het protesterend bedrag in te houden in afwachting van een akkoord of een gerechtelijke beslissing omtrent de gegrondheid ervan.

Bij niet betaling op de vervaldag worden de openstaande bedragen van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling verhoogt met een interest van 10% op jaarbasis vanaf de factuurdatum. Zij worden bovendien verhoogd met een forfaitair overeengekomen schadevergoeding van 10% van het openstaande bedrag, evenwel met een minimum van €100,-.
Het geheel van inningskosten is ten laste van de klant of medecontractant.

Bestelde goederen kunnen niet geweigerd worden door de klant en blijven dan ook volledig betaalbaar. Pieter Degens Elektriciteitswerken behoudt zich het recht om de klant goederen te weigeren wanneer er bedragen achterstallig zijn onder enige overeenkomst, tot dat die bedragen voldaan werden.

Artikel 5: Waarborg

Bij betwisting over de uitvoering van de werken dienen de opmerkingen van de klant binnen de 8 kalenderdagen na oplevering uitsluitend per aangetekend schrijven aan Pieter Degens Elektriciteitswerken kenbaar gemaakt te worden. Elke andere vorm van betwisting is niet geldig.

Artikel 6: Verplichtingen van de ondernemer

Pieter Degens Elektriciteitswerken zal het werk deugdelijk en naar bepalingen van de overeenkomst uitvoeren met in acht name van gestelde voorschriften.

Artikel 7: Verplichtingen van de klant

De klant stelt Pieter Degens Elektriciteitswerken in de gelegenheid het werk uit te voeren. De klant zorgt voor het verkrijgen van eventuele goedkeuringen en vergunningen. Indien de klant incorrect of onvolledige informatie verstrekt aan Pieter Degens Elektriciteitswerken die noodzakelijk is om de werken correct uit te voeren, zal Pieter Degens elektriciteitswerken niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor enige schade die zou kunnen worden aangericht aan onder andere kelder-, regen- en zinkputten, septische putten, gasleidingen, waterleidingen, funderingen, gevels, muren, gebouwen, … (deze lijst is geenszins limitatief.)

De klant voorkomt dat andere werkzaamheden door derden de uitvoering van het werk van Pieter Degens Elektriciteitswerken zullen vertragen. De klant draagt het risico voor schade die veroorzaakt wordt door onjuistheden in de opgedragen werkzaamheden, onjuistheden in de door de klant verlangde werkwijze, gebreken aan (on)roerende zaken waaraan het werk wordt verricht en gebreken aan door de klant ter beschikking gestelde materialen.

Artikel 8: Risico en eigendomsvoorbehoud

Het risico met betrekking tot de geleverde goederen gaat over op de klant op het ogenblik van de levering ervan. De eigendom van alle berekeningen, tekeningen, materialen en werken blijven volledige eigendom van Pieter Degens Elektriciteitswerken tot hun volledige betaling door de klant en eventuele interesten en schadevergoedingen ingevolge een laattijdige betaling.

Artikel 9: Aansprakelijkheid

Pieter Degens Elektriciteitswerken zal enkel aansprakelijk kunnen gesteld worden voor de rechtstreekse en onmiddellijke schade naar aanleiding van zijn zware of opzettelijke fout in de uitvoering van de diensten of levering van goederen. Gevolgschade of indirecte schade zoals onder meer gederfde winsten, omzet of andere financiële of commerciële verliezen worden uitgesloten. Pieter Degens Elektriciteitswerken is niet aansprakelijk voor schade aan in- of exterieurinrichtingen.

Pieter Degens Elektriciteitswerken is niet aansprakelijk voor eigen werken uitgevoerd door de klant of enige derde of aanpassingen die de klant of derde aan zijn werk aanbrengen. Elke vorm van garantie komt daardoor te vervallen.

De aansprakelijkheid van Pieter Degens Elektriciteitswerken is voor zover mogelijk beperkt tot de aansprakelijkheid- en garantievoorwaarden van zijn leveranciers of onderaannemers en de dekkingsgrenzen van zijn verzekering. De waarborg beperkt zich tot de vervanging van de defecte stukken of heruitvoering van gebrekkige prestaties in natura door Pieter Degens Elektriciteitswerken. Enige bijkomende schadevergoeding of terugbetaling kan van Pieter Degens Elektriciteitswerken niet gevorderd worden.

Artikel 10: Verbreking overeenkomst

Indien de klant de overeenkomst, ontstaan na schriftelijke aanvaarding van onderhavige offerte, verbreekt of annuleert of indien de overeenkomst door zijn toedoen geen doorgang kan vinden, is de klant een schadevergoeding verschuldigd aan Pieter Degens Elektriciteitswerken ten bedrage van 20% van het totaalbedrag van de bestelling/offerte.

Artikel 11: Privacy en verwerking van persoonsgegevens

De klant erkent correct door Pieter Degens Elektriciteitswerken te zijn geïnformeerd over zijn handelswijze en de wettelijke grondslag inzake de verwerking van persoonsgegevens conform dwingende regelgeving, het register van verwerkingsactiviteiten en de verwerkingsverantwoordelijke voor deze gegevens. De klant erkent dat de verwerking van de door de klant verstrekte persoonsgegevens, met oog op de optimalisering van de dienstverlening ten opzichte van de klant met oog op gepersonaliseerde aanbiedingen van Pieter Degens Elektriciteitswerken. Pieter Degens Elektriciteitswerken verbindt zich er toe dat de verstrekte persoonsgegevens niet zullen worden doorgegeven aan derden tenzij noodzakelijk in het kader van voormelde doelstellingen en enkel zullen worden bewaard zolang als nodig in het kader van voormelde doeleinden, of enig gerechtvaardigd of wettelijk belang. Pieter Degens Elektriciteitswerken verbindt zich toe aan elk gerechtvaardigd en uitdrukkelijk verzoek tot aanpassing of verwijdering van voormelde persoonsgegevens gevolg te geven binnen de grenzen van voormelde wetgeving.

Artikel 12: Rechtsbevoegdheid

Ieder geschil of betwisting valt onder de uitsluitende bevoegdheid van het Vredegerecht kanton Sint-Truiden en de Rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement LIMBURG afdeling Hasselt. De rechtspleging zal steeds in de Nederlandse taal gebeuren. Pieter Degens Elektriciteitswerken behoudt zich het recht om voorafgaandelijke bemiddeling voor te stellen in welk geval de klant ertoe gehouden is hieraan deel te nemen.

Download hier onze algemene voorwaarden